Elke maand zetten we twee bieren van een kleine Limburgse brouwer in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Hoptwins.
In 2021 richtten Christophe Smeets en Bram Poelmans de brouwerij Hoptwins op. Christophe kreeg de bierbrouwmicrobe te pakken toen zijn vrouw hem op zijn dertigste verjaardag een starterskit voor brouwers cadeau deed.
Hoptwins is een zigeunerbrouwerij. Dat wil zeggen dat de brouwers zelf niet beschikken over een brouwinstallatie, maar die van andere brouwerijen huren. Hun recepten op punt stellen gebeurt wel met hun eigen brouwketels. Ze willen vooral originele en authentieke bieren maken met een verrassende twist en een uniek verhaal.
Als rasechte Hasselaars linken ze al hun bieren aan deze stad. Hun eerste bier noemden ze Quentin’ke uit eerbetoon aan de grootvader van Christophe. Joseph Quentin nam in 1935 de bekende slagerij in de Maastrichterstraat in Hasselt over van zijn vader Gustaaf. Dit bier wordt gebrouwen met gember en munt. Een perfecte match met een vleesgerecht.
Quentin’ke – ABV 8.6 %
Het Quentin’ke is een zeer kruidige trippel. Matig bitter met een mooie body en een frisse (na)smaak!
Beiërdrèpke – ABV 6.8 %
Fryns Distillery en Hoptwins sloegen de handen in elkaar om een Hasseltse jenever infused Farmhouse ale op de markt te brengen. Deze nieuwe ambachtelijke jenever staat garant voor een verrassende smaaksensatie.